Mojo ute med nytt nummer – Tisdag 1 februari 2022

The Monkees får omslag och längsta artikel. Detta föranlett av Michael Nesmiths bortgång. Tio sidor inklusive bilder där Micky Dolenz är intervjuad, men det handlar till allra största del om Nesmiths karriär.

Nick Mason är på gång med ännu en lång världsturné med sitt nya band Saucerful Of Secrets. De gör Pink Floyd-låtar från åren 1967-72. Nytt nu är att de även gör långa låten Echoes från Meddle-albumet. Mycket kring den låten just men också en dryg sid om soundtrack-albumet Obscured By Clouds tillkomst. Elva sidor inklusive bilder.

Eddie Vedder från Pearl Jam är på gång med ett soloalbum. Här får han The Mojo Interview över fem sidor plus bildsida.

Al Greens karriär gås igenom med fokus på 70-talets svit av album för Hi Records. Ingen intervju med mannen själv men en intressant artikel om den nu 75-årige sångaren med bl.a betyg på alla hans album.

Anaïs Mitchell är en amerikansk sångerska och låtskrivare som nyligen gjort succé på Broadway med musikalen Hadestown. Tre sidor plus bildsida i fin intervju.

Mal Evans var the Beatles roadmanager m.m under andra halvan av 60-talet. Nu är hans outgivna memoarer på gång.

Fotografen Mick Rock gick bort ifjol. En ny fotobok Shot! By Rock är ute och vi sex sidor med bilder ur den inklusive en sida text om Mick.

Dusty Springfield är artisten i serien How To Buy. Hennes tio främsta album listas.

I serien Mojo Eyewitness handlar det om engelska progrockbandet Van Der Graaf Generator. Om hur deras tredje album från 1971 tillkom.

I Hello Goodbye-serien rör det sig om Steeleye Span. Sångerskan Maddy Prior berättar om hur de bildades 1969 och om första splittringen 1978.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *