Tommy Körberg & Bohuslän Big Band på fullsatt Stora Teatern – Måndag 28 februari 2022

Tommy Körberg är tillbaka på scenen och det var slutsålt såväl dagen innan som denna måndagskväll 28 februari. Med Bohuslän Big Band förstärkta med fem Stockholmsmusiker : Gitarristen Max Schultz, pianisten Carl Flemsten, basisten Fredrik Jonsson, keyboardisten Niklas Tinnborg och trummisen André Ferrari.

Låtar ur the American Songbook var utlovat, med tillägget Great. Vilket kanske gjorde att det var många låtar som jag inte alls förknippar med begreppet. Men när Tommy gör låtar från t. ex Eagles, Steely Dan och Michael McDonald så bra är det helt okay för mig. Det var en något kort första del på 47 minuter innan paus men han var i fin form Tommy och glänste särskilt i Feeling Good och Baretta´s Theme.

I andra halvan fick vi storbandsarrangerade versioner av Bruce Springsteens Dancing in the Dark och den känslosamma American Tune av Paul Simon. Den riviga Free a Man var kvällens nyaste låt och den passade fint in. Som en bro över mörka vatten avslutade konserten, men vi fick ett extranummer i form av Lust till liv ur föreställningen Lola nu med nyskriven text av Björn Ulvaeus. Tommy fick visa hela sin bredd ikväll och det gjorde han mästerligt bra. Hans röst var lika omfångsrik som vi vant oss vid. Snygga arrangemang från alltid fina Bohuslän Big Band.

LÅTLISTA

 1. Apocalypso (BBB i en sju minuter lång jazzlåt)
 2. I´ve Got The World On A String
 3. My Favourite Things
 4. Heartache Tonight (Eagles)
 5. Let There Be Love
 6. The Last Mall (Steely Dan)
 7. Feeling Good
 8. Baretta´s Theme (Keep Your Eye On The Sparrow)
 9. Let The Good Times Roll
 10. BBB med Greetings And Salutations (7 min) (Thad Jones)
 11. Rock Around The Clock (Monica Dominiques arr.)
 12. All Of Me
 13. Dancing In The Dark
 14. American Tune
 15. Free A Man (Från Michael McDonalds senaste album Wide Open fr 2017)
 16. Som en bro över mörka vatten
 17. Lust till liv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *