Uncut ute med nytt nummer – Torsdag 3 mars 2022

Uncut nu med nummer 299 så nästa månad väntar vi på ett jubileumsnummer. Kate Bush får omslag och längsta artikel i detta april-numret. Det handlar enbart om tillkomsten av hennes fjärde album The Dreaming utgivet hösten 1982. Tolv sidor inklusive bilder.

John McLaughlin fyllde 80 år i januari och äntligen får vi en artikel om denne Englands främste jazzgitarrist genom tiderna. Från Yorkshire kom han ned till London och blev studiomusiker på popskivor under sena 60-talet innan han via en tid i Belgien från 1968 i början av 70-talet kom till USA. Han blev medlem i Tony Williams Lifetime, fick spela med Miles Davis och kom snart också bilda grupper som Mahavishnu Orchestra och Shakti. Sedan 1980-talet bor han nu i Monaco. Intervju fem sidor med bilder.

Tom Verlaine är en artist vi hör alltför sällan nuförtiden. Efter de två fina albumen med Television på 70-talet var han ett hett namn. Ingen intervju med Tom själv däremot med många i hans närhet. Fem textsidor.

Ronnie Spector gick bort tidigare i år. Här får vi sex sidor med bl. a en intervju från 2016.

Fontaines D.C är en irländsk rockgrupp som nu sedan något år är Londonbaserade, Här får de fem sidor.

Nick Drakes tredje och sista album Pink Moon fyller 50 år. Vi får genomgång låt för låt på sex sidor.

Kanadensiska Cowboy Junkies är igång ännu och kommer senare i mars ut med nytt album. Syskonen Margo och Michael Timmins intervjuas över två sidor plus bildsida.

Nya Zeeländaren Aldous Harding får längsta recensionen bland nya album plus en sidas íntervju.

Tyska Amon Düül II gäller i serien Album By Album. Skivor från 1972-1981.

Blueslegenden Son House presenteras nu med tidigare outgivet material från sent 60-tal i en skiva sammanställd av The Black Keys Dan Auerbach. Denne intervjuas över en sida. Bilden är från omslaget och är tagen i en dansk Tv-studio 1967.

Judy Collins håller ännu några år över 80 igång sin karriär. Här får hon välja åtta album som betytt mycket för henne.

I Obituaries-avdelningen får vi läsa om bl,a Norma Waterson och Meat Loaf.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *