Sven Zetterberg i fokus idag – Måndag 28 mars 2022

Sven Zetterberg skulle ha fyllt 70 år idag. Men tyvärr avled han den 18 december 2016 endast 64 år gammal. En stor förlust. Han hann ge ut många skivor tack och lov. Precis idag ges det faktiskt ut ett nytt album med tidigare outgivet material inspelat 1999 och tänkt som uppföljare till albumet Blues From Within som var hans första soloalbum utan Chicago Express.

Nya Rain On The Lost Sessions är ett album med hälften eget material och andra halvan väl valda soul – och bluescovers. Här berättar Maxe Axelsson som var tekniker vid inspelningen i Pama Records studio i Kristianopel om albumet.

Det ges ut tack vare en insats från Svens flickvän Katri Oksanen. I dagens avsnitt av Bluespodden får vi en intervju med henne och smakprov ur albumet. Mycket bra avsnitt . Tommy Moberg och Skanky Fredrik Karlsson presenterar programmet som nedan:

“Det är bara hos oss i Bluespodden som ni kan höra Sven Zetterbergs helt nya tidigare outgivna platta! Material som legat undangömt i en studio i 23 år och som nu äntligen får se dagens ljus på Sven Zetterbergs 70-års dag! Svens käresta – Katri Oksanen finns med oss i studion och berättar allt om skivan “Rain On, The Lost Session” som vi självklart även lyssnar på. GRATTIS Sven Zetterberg (RIP)❤️ och alla Sven Z fans därute”

Du kan lyssna via denna länk

https://podcasts.apple.com/se/podcast/avsnitt-57-v%C3%A4rldspremi%C3%A4r/id1327996117?i=1000555393573

Svens sista album utgivet 2016

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *