Daniel Lemma med band på Stora Teatern – Fredag 1 april 2022

Daniel Lemma kom till Stora Teatern fredagen 1 april med ett nästan helt nytt band jämfört med förra gången jag såg honom på samma scen i december 2019. Kvar fanns gitarristen Mats Eriksson. I övrigt med Stefan Sporsén på keys och trumpet, Dan Helgesen på keys, Julia Falthin på bas och Chris Montgomery på trummor. Skickliga. Alla känner vi från andra konstellationer.

Sedan sist har Daniel gjort ett helt album med låtar på svenska. Det heter Sörgårdens tak och kom redan under fjolåret digital, men ännu inte vad jag vet ute som fysisk skiva. Jag hade sedan tidigare live hört mäktiga låten Polaroider när Daniel var med på Göteborg Sound-konserten på Stadsteatern i januari.

Han öppnade med Sörgårdens tak följd av ganska rockiga KärleksShaman och det blev under kvällen sex av nio från nya skivan. De fungerar alldeles utmärkt med blandningen mellan dessa nya och de mer kända av de äldre.

Nittio minuter inför en stor publik. Fullsatt på parkett och kanske uppemot 75-100 personer på läktarna. Se låtlista nedan där jag är osäker på extranumren.

Låtlista

Sörgårdens tak

KärleksShaman

Rum i ditt hjärta

Haze

Leona

När dagen kommer

Angelique

She Walked Away

Rebound

Polaroider/If I Used To Love You

Morning Train

——————————–

Having A Party ?

Get on up let the music ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *