Bobby Rydell död – Tisdag 5 april 2022

Den amerikanske sångaren Bobby Rydell avled i sviterna av lunginflammation tisdag 5 april. Han var född som Robert Louis Ridarelli den 26 april 1942 i Philadelphia och avled i samma stad tre veckor innan sin 80-årsdag.

Bobby var tidigt inne i show business. Han var från nio till tolv års ålder trummis i en populär Tv-show, Teen Club. Sin första skiva gjorde han 1958 och från 1959 fick han skivkontrakt med Cameo. Hans genombrott kom med singeln Kissin´ Time som blev 11;a på Hot 100. Lanserad i tv-showen American Bandstand som sändes från hans hemstad. Den följdes av Top 10-placeringar med We Got Love, Wild One och Volare samt en Top 20-placering för Sway. De två senare slog även på svenska försäljningslistan Han fick även in en Tio i topp–hit med I Wanna Thank You 1961.

Fram t.om 1963 var han stor ungdomsidol och hade sammantaget 34 hits som nådde Top 40 i USA där den sista större var Forget Him. 1963 fick han fick han också medverka i filmmusikalen Bye Bye Birdie. Där hade han en större roll mot bl.a Ann-Margret. Den följdes av en roll i filmen That Lady From Peking.

Hans bästsäljande album var tillsammans med Chubby Checker. Det nådde Top 10 på albumlistan i USA 1960.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *