Mojo ute med sitt maj-nummer – Fredag 8 april 2022

Jack White får omslag och längsta artikeln i numret. En fascinerande man som bla driver skivbolaget Third Man Records. Hela tolv sidor.

Marc Bolan hade ett stort år 1972. För 50 år sedan kom bl.a albumet The Slider som nu ges ut i ny expanderad utgåva, Här skriver Mark Peytress en fascinerande artikel på åtta sidor om Marc och hans T.,Rex.

Bonnie Raitt är på gång med nytt album och turné. Här får vi en lång fin intervju med henne på sex sidor.

Brittiska folksångerskan Vashti Bunyan är aktuell med sin självbiografi och här får vi en lång intervju med henne på hela sex sidor.

Mark Hollis var ledare för gruppen Talk Talk. Han avled i februari 2019 och här får vi mycket ny information hur deras fina album från 80-talet tillkom. Sju sidor.

Tunga Seattle-gruppen Mudhoney får en sida om hur de startades 1988.

Porcupine Tree är ett intressant engelskt proggrock-band . De har inte hörts av på tio år medan ledaren Steven Wilson haft andra projekt. Nu åter på gång och de får här fyra sidor.

Brittiske organisten Brian Auger håller på ännu. Han är 83 år gammal och det ges en sida om hans karriär.

John McLaughlin och hans tid med gruppen Mahavisnu Orchestra får vi läsa om på en sida, Här hade man gärna haft ett tiotal sidor till.

Ry Cooder och Taj Mahal spelade ihop i gruppen Rising Sons hemma i Los Angeles på 60-talet. Nu har de sammanstrålat för första gången sedan dess. De har gjort ett album med låtar ur bluesmännen Sonny Terry & Brownie McGhees repertoar.

Nyligen avlidne Mark Lanegan får en sida i början av tidningen.

På Not Fade Away-sidorna är det många nekrologer. Som för Norma Waterson, Betty Davis, Gary Brooker, Sandy Nelson och Syl Johnson m.fl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *