Björn Skifs 75 år idag – Onsdag 20 april 2022

Björn Skifs jubilar idag. En makalöst fin karriär som jag följt ända sedan hans tid i Vansbro-bandet Slam Creepers på 60-talet. Hans skivor som soloartist är en imponerande radda. Här är några av hans hits fram till 1977

Som liveartist är Björn också något alldeles extra. Världsklass. Den första konserter jag såg med honom var den med Blåblus det året jag flyttade till Göteborg 1974. Han visade också sin musikaliska bredd när han hade krogshow på Trädgårn 1978. Sedan dröjde det till Lisebergshallen 2007 och därefter var det hans påkostade show på Scandinavium 2010 var lysande. Liksom spelningen ute vid Tjolöholms slottsträdgård 2014.

Denna långa enastående karriär finns väl dokumenterad. Den gedigna boken Underhållande irrfärder kom 2007 och är på hela 416 sidor. I november 2020 gav han ut sin självbiografi Mitt liv som scengångare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *