Texas Guitar Summit kom till Musikens Hus – Fredag 22 april 2022

Det var verkligen fint främmande i Göteborg när ett paket kallat Texas Guitar Summit kom till Musikens Hus denna fredagskväll 22 april. Anson Funderburgh. Mike Morgan och Shawn Pittman är alla tre helt grymma gitarrister med egna band genom åren. Anson är den mest rutinerade, född 1954, och han hade också spelat i Göteborg en gång. På Nefertiti 2003 med sitt kompband The Rockets där då även legendariske Sam Myers ingick.,

Mike Morgan och Anson Funderburgh

Det var ett enormt tryck på den här konserten. Utan att bli för hög volym. De hade en ypperlig rytmsektion i basist Drew Allain och trummis Danny Cochran. Den senare medlem i Ansons band The Rockets sedan 12 år.

Drew Allain och Shawn Pittman

Som det svängde med ett enormt bett i gitarrerna från alla tre. Sången stod Mike Morgan (född 1949) och Shawn Pittman (född 1974) för. Riktig tuff Texasrockblues med många egna långa låtar men också som andra låt klassikern Sugar Coated Love och allra sist Stagger Lee.

Detta var andra spelningen på en fjorton dagars Europaturné. De hade varit i Köpenhamn på torsdagen och skulle till Trondheim på lördagen och därefter Malmö. Men inga fler spelningar i Skandinavien. Så det var något alldeles extra vi fick uppleva. De hade spelglädje och kompletterade varandra så bra. Det blev en timma 40 minuter inför en dock alldeles för liten skara på knappa 100 personer.

Danny Cochran och Shawn Pittman

Före dem en timme med The Kokomo Kings som imponerade. Boogie-blues med rockabillytouch. De är numera helsvenska sedan tidigare i år danske Ronni Boysen ersatts av Waldemar Skoglund på gitarr. I övrigt består gruppen av sångare/gitarrist Martin Abrahamsson, basist Magnus Lanshammar och trummis Daniel Winerö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *