Teenage Fanclub i klubbspelning på Pustervik – Lördag 23 april 2022

Teenage Fanclub kom tillbaka till Göteborg efter tolv år. Nu till Pusterviks stora scen lördagen 23 april. De har en mäktig låtskatt med särdeles melodiös rock långt bakåt i tiden och vi fick en hel del av dem plus också många ur albumet från ifjol.

Jag saknade förstås vissa av deras i mitt tycke bästa låtar. Men de har å andra sida väldigt många högklassiga låtar. En hel del av dem kom från albumet Songs From Northern Britain som kom 1997. Kanhända är de skrivna av den avhoppade Gerard Love numera borttagna för alltid ur repertoaren.

Gitarristerna /sångarna/låtskivarna Norman Blake och Raymond McGinley bildade bandet hemma i Skottland redan 1989. Dessa två är kvar medan däremot originalbasisten Gerard Love slutade för tre år sedan och då ersattes av Dave McGowan som hade spelat med dem på keyboards sedan 2004. På trummor har vi nu Francis McDonald som var med från start en kort tid och kom tillbaka för dryga tjugo år sedan,

Norman Blake och Francis McDonald

Det är ett tight band således och ännu bättre hade det nog blivit om deras nu ordinarie femte medlem kommit med. Men keyboardisten/sångaren Euros Childs som kom med 2019 hade blivit sjuk. Blev inte lika enormt bra med stämsången som de senaste gångerna jag sett dem på Trädgårn 2005 och 2010. Sedan är det också viss skillnad när Norman och Raymond sjunger lead. Norman Blake har en magiskt bra rockröst. Trummisen stod för mycket av stämsången.

Men det var alltså riktigt bra och stundtals magisk även ikväll inför en publik på 450 personer. De spelade i prick 90 minuter. Låtlista ses nedan. Låten Middle of The Road hade inte kommit med på någon av deras album så den var lite exklusiv. Deras senaste singel I Left A Light On satt bra och som sista låt fick vi deras allra första singelsläpp Everything Flows. Ett spann på dryga 30 år är det mellan de låtarnas tillkomst. Starkt att kunna skriva såpass bra låtar under så lång tid. .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *