Mickey Gilley död – Lördag 7 maj 2022

Countrysångaren, låtskrivaren och pianisten Micky Gilley föddes 9 mars 1936 i Natchez, Mississippi. Han avled den 7 maj i Branson, Missouri i en ålder av 86 år.

Mickey var kusin till Jerry Lee Lewis och växte också upp i samma stad som denne; Ferriday, Louisiana. Han spelade in sin första skiva 1957 men det kom att dröja till 1974 innan han fick ett genombrott. Men då var det desto större då han slog till med fyra raka listettor på countrylistan under det året: Room Full Of Roses, I Overlooked An Orchid, City Lights och Window Up Above. Alla på Playboy Records. Han fick därefter hela 14 ytterligare listettor och fick in sammanlagt 46 singlar på countrylistan.

Under perioden 1971-89 var han delägare i Gilley´s nattklubb i Pasadena, Texas. Klubben blev världsberömd sedan den förekom i filmen Urban Cowboy från 1980. Mickey gjorde två låtar på soundtracket och hans version av Stand By Me blev hans största hit på Hot 100 med en 22;a plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *