Hiss Golden Messenger med grym spelning på Pustervik – Torsdag 9 juni 2022

Hiss Golden Messenger från North Carolina kom till Pusterviks stora scen torsdagen 9 juni. Välkommet besök då de inte spelat här sedan i februari 2015 och då på lilla scenen.

Fem man med ledaren Mike M C Taylor sång och gitarr. Phil Cook spelade hammondorgel och keyboards på ett lysande sätt. Sologitarristen Chris Boerner imponerade. På bas fanns Alex “Al” Smith och på trummor Alex Bingham.

De har en stor låtskatt och det var americana och rock med starka melodier vi fick. En del country också som i en cover av Merle Haggards Mama Tried som fjärde låt. Som så ofta med den här typen av band – som har en ganska så varierad stil på skiva – växer de enormt när man väl får höra dem live. Det blev också stort bifall från publiken som jag uppskattade var uppemot 300-350 personer.

Kortare låtar första femtio minuterna men sedan en längre jamartad låt i bästa Grateful Deads anda. Som enda extranummer i den 90 minuter långa konsertern fick vi en Dead-låten Birdsong. Det var ett tight band det här och ett rent bra ljud rakt igenom.

Pratade efter giget en stund med gitarristen Chris Boerner som liksom fyra av de andra var från North Carolina. Trummisen från grannstaten Virigina. Chris hade spelat med bandet av och till sedan mer än tio år men var inte med i Sverige 2015. Han har varit med och producerat alla gruppens album.

Det var första spelningen på deras Europaturne .De skulle vidare till Americana-festivalen i Stockholm och därefter till Norge, Danmark, England och allra sist en spelning i Spanien

Låtlista

1. Rock Holy
2. Mighty Dollar
3. I’ve Got a Name for the Newborn Child
4. Mama Tried
5. Passing Clouds
6. Jenny of the Roses
7. Heart Like a Levee
8. Sanctuary
9. Biloxi
10. Like a Mirror Loves a Hammer
11. Lucia
12. My Wing
13. I Need a Teacher
Extra:
14. Bird Song

Som förband fick vi 30 minuter med Songs Of Boda. Som solo presenterade mest nytt material.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *