Uncut med nytt nummer – Onsdag 6 juli 2022

Augustinumret av Uncut har the Beatles på omslag och de får längsta artikeln. Det är 60 år sedan deras genombrottsår 1962 som här gås igenom månad för månad. Tolv sidor.

Christine McVie intervjuas över sex sidor.

Funkmästaren George Clinton är fortfarande aktiv. Han fyller 81 år den 22 juli och är nu ute på en farvälsturné. Vi får vi en inblick i hans långa karriär med intervjuer av hans forna bandmedlemmar i Parliament och Funkadelic. Dock inte med Clinton själv. Men intressanta sex sidor.

Amerikanska indierockbandet The Osees leds av John Dwyer. De har funnits i över 20 år. Här presenteras de över sex sidor.

Sessa är en brasilliansk musiker som delvis bor i New York. Han vårdar det gamla fina Tropicália-soundet på sitt nya album och presenteras här över fem sidor.

Chris Blackwell, grundaren av Island Records har sin självbiografi The Islander; My Life In Music ute. Intervjuas över sex sidor.

Roger Chapman från Family intervjuas över två sidor plus bildsida.

Al Jardine från the Beach Boys presenterar åtta album som betytt mycket för honom.

Neil Young & Crazy Horse har ute albumet Toast. Inspelningar gjorda för över 20 år sedan men som nu samlats. Medlemmarna Billy Talbot och Frank “Pancho” Sampedro intervjuas över en sida vardera plus recension på två sidor.

Två sidor med nekrologer. Bl.a över Vangelis, Cathal Coughlan, Alan White och Ronnie Hawkins.

En kommentar Lägg till din
  1. Nya numret av Uncut (jag får den tidigt eftersom jag prenumererar på paddan) har Jeff Tweedy på omslaget. Dels pga Wilcos senaste makalösa skiva Cruel Country, som än så länge bara finns digitalt. Dels pga att klassikern Yankee Hotel Foxtrot i höst kommer i en sån där svindyr box med cirka 80 extraspår.
    På tal om återutgivningar: Efter fyra års bråk mellan Waters och Gilmour om vad som ska stå i texthäftet kommer Pink Floyds Animals i september ut i nyutgåva i en mängd olika format, bl a i surround vilket jag råkar tycka mycket om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *