Mojo ute med sitt oktobernummer – Tisdag 6 september 2022

Kate Bush får omslag och det handlar på hela elva sidor om hennes album Hounds Of Love från 1985.

Marcus King är en intressant ny amerikansk gitarrist i bluesgenren. Flera gånger på väg till Europa på turné men coronan har skjutit upp det hela. Här fyra sidor intervju med Marcus.

Be-Bop Deluxe med ledaren Bill Nelson är ett lite bortglömt 70-talsband, De var riktigt bra. Här får vi sex sidor om denna engelska grupp.

Jackie Leven var en av mina favoriter i singer/songwriter-stilen en period. Jag fick också en gång intervjua honom uppe på Radio Göteborg.

Såg Jackie spela live, helt solo på Pustervik och på Down on the Farm-festivalen i Halden, Dog redan 2011 tyvärr i cancer. Här får han äntligen en artikel .Hela sex sidor där även tiden med skotska gruppen Doll By Doll förstås får plats.

T-Bone Burnett är en fascinerande person med bra smak under en lång karriär. En favorit som knappast någonsin satt någon fot fel. Från Alpha Band, turné med Bob Dylan i Rolling Thunder Revue till soloplattor och massor av fina jobb som producent och med filmmusik. Här intervjuas han över sex sidor.

Tyska Neu! kom fram i början av 70-talet och är ett kultband idag. Ledaren Michael Rother och andra intervjuas över sex sidor. Ny CD-box ute senare i september

Julian Lennon gör comeback på skiva. Skivan Jude är ute nu. Hans senaste album innan dess är från 2011 och den gången var det tretton år mellan albumen. Nu bara elva. Den nu nästa april 60-årige engelsmannen intervjuas över en sida.

I serien How To Buy handlar det om The Staple Singers.

Wilco har ett nytt album ute. En recensionssida och en sida intervju med Jeff Tweedy.

För 60 år sedan, närmare bestämt i augusti 1962, var det den excentriske skivproducenten Joe Meek och hans grupp Tornados som slog till med instrumentalhiten Telstar. En dryg sida om detta.

Gloria Scott fanns med i the Ike & Tina Turner Revue 1965-66. Ingen lek.

The Byrds kan man aldrig läsa nog mycket om. Här är det ett i första hand nytt bildmaterial från ny bok som visas upp på sex sidor.

Tommy McLain var en swamp-rockare från Louisiana som gjorde några fina skivor på 60-talet. Hans version av Don Gibsons låt Sweet Dreams nådde 15;e plats på Hot 100 år 1966. Jag hörde honom först som de flesta av oss på Charlie Gilletts samlings-Lp Another Saturday Night där han hade med två låtar, underbara Before I Grow Too Old öppnade det albumet. Nu är faktiskt den idag 82 år gamle Tommy aktuell med nytt album och en Englandsturné är på gång i höst.

The Libertines får fyra sidor inkl. bildsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *