Dave Stewart 70 år idag – Fredag 9 september 2022

David Allan Stewart föddes den 9 september 1952 i Sunderland i norra England. Mest känd som låtskrivare, sångare och producent med Eurythmics men också för otaliga andra produktioner. Dave hade träffat Annie Lennox i slutet av 70-talet och efter att ha ingått i gruppen The Tourists bildade de 1980 Eurythmics. De höll ihop fram till 1990 och blev ett av det decenniets populäraste band. De återbildades 1999 för en världsturné och en andra gång även 2005.

Nästa grupp blev Dave Stewart & The Spiritual Cowboys som kom med två album 1990-91 och han har därefter gett ut ett mindre antal soloalbum. Plus filmmusik. Samt varit producent för främst Ringo Starr, men även på album med bl.a Bryan Ferry, Stevie Nicks, Aretha Franklin, Katy Perry, Anastacia och Mick Jagger.

Dave A. Stewart valdes på Brit Awards till bäste kompositör 1986, 1987 och 1990, Han valdes ihop med Annie Lennox in i Songwriters Hall of Fame 2020 och i år kom de bägge in i Rock and Roll Hall of Fame.

Han har nu inom kort på gång konceptalbumet Ebony McQueen som förutom skiva även skall bli till film och musikal på West End i London.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *