Göran Lagerberg 75 år idag – Tisdag 20 september 2022

Göran i Mikael Ramels Band med Kettil Medelius keys på Valand 2021

Göran Lagerberg föddes  20 september 1947 i Göteborg. Han startade som basist, sångare och låtskrivare i Tages. De var vid sidan om the Hep Stars den på 60-talets populäraste popgruppen i Sverige. Efter Tages bildade han gruppen Blond som fanns åren 1968-1970 och kom ut med sitt enda album 1969.

Göran har därefter blivit främst ansedd som en av landets bästa basister och har spelat med bl.a Fläsket Brinner och i storsäljande gruppen Grymlings, men främst under lång tid med Kebnekajse, Egba och Mikael Ramel Band. Han är fortfarande flitig på livescenerna med de tre senare banden. Jag såg honom senast spela med Pepperland i kompet på Göteborgs stadsteater i januari 2022. Han gjorde Blond-låten Six White Horses och Tages-hiten Every Raindrop Means A Lot med dem och intervjuades av Matilda Sjöström.

Göran skrev 1989 filmmusiken till S/Y Glädjen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *