Margo Cilker gav en succéspelning i Pusterviks matsal – Söndag 25 september 2022

Foto: Calle Onsé

Singer-songwritern Margo Cilker från Oregon, numera bosatt i Washington, är nu ute på sin första Skandinavienturné. Hon kom till Pusterviks matsal söndagen 25 september. Dagarna innan hade hon spelat i Kristianstad, Malmö och Höganäs. Nu fjärde spelningen på lika många dagar,

Foto; Calle Onsé

Det blev en folkmusik-konsert av klass med klar vibb av en ung Joan Baez. Margo hade en klockren och bra röst, var duktig gitarrist och hade massor av egna pärlor till låtar. Förutom dessa fick vi covers av Ian Tyson (Someday Soon), Bob Dylan (She Belongs To Me) och Tom Waits (Back In The Crowd). Särskilt Dylan-låten var stark och hon hade flera fina mellansnack, bl. a ett om när hon såg Dylan live första gången.

Så här glad blev jag över Margos spelning. Foto; Patrik Wermcrantz

Det blev hela 90 minuters konsert trots att hon ännu har bara ett enda album ute. Pohorylle från 2021 på lilla Portland-skivbolaget Fluff And Gravy Records och vi fick de flesta härur plus en del ur kommande. Se hennes egna låtlista nedan. Vi var cirka 60 personer i publiken och hon tog oss med storm med sina låtar och personlighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *