Countrysångerskan Jody Miller död – Torsdag 6 oktober 2022

Jody Miller avliden den 6 oktober vid 80 års ålder. Hon föddes i Phoenix, Arizona den 29 november 1941. Hon hade däremot från åtta års ålder Blanchard, Oklahoma som uppväxtort .Hon fick skivkontrakt med Capitol Records där debutalbumet kom 1963. Redan första singeln He Walks Like a Man kom 1964 in the Billboard Hot 100 och1965 kom hennes största hit Queen Of The House, en svars-låt till Roger Millers King Of The Road. Den placerade sig som nr 12 på Hot 100 och blev 5;a på countrylistan och gav henne 1966 en Grammy Award  för Best Female Country Vocal Performance.

Jody fick 1965 en andra Top 40 hit på poplistan med Home Of The Brave 40 Från 1970 gick hon över till Epic Records och fick countryhits som bl.a Look At Mine och If You Think I Love You Now (I Just Started) . Men även med versioner av popklassiker som He’s So Fine, Baby I’m Yours, Be My Baby, To Know Him Is to Love Him och House Of The Rising Sun. Flera av hennes hits ses nedan på en samlings-CD.

Hon kom till Göteborg och countryfestivalen i Scandinavium 1977 där jag såg henne samma kväll som den tidigare i veckan avlidna Loretta Lynn. Redan vid mitten av 80-talet trappade hon ned sin karriär för ett liv på en ranch i Oklahoma. Hon gav nu ut en rad gospelalbum men återkom 2010 till countrymusiken och turnerade ihop med bl.a en dotter och barnbarn. När hon nu avled hade hon lidit av Parkinson i sju år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *