The Stranglers imponerade på Trädgårn – Fredag 7 oktober 2022

The Stranglers kom till Trädgårn fredagen 7 oktober Göteborg. Tretton år sedan sist på samma ställe. Missade dem den gången och det här blev andra gången jag ser dem i staden efter Kåren 1985. Nu är de ute på en aviserad avskedsturné för Europa utanför Storbritannien. Det blev tre Sverigespelningar då de spelade i Malmö kvällen innan och skulle till Berns Stockholm dagen efter.

Det är bara basisten Jean-Jacques Burnel kvar av originalmedlemmarna nu. Hans drivande basspel är en viktig del i deras sound och han sjunger även några nummer. Men huvudsaklig sångare är sedan länge gitarristen Baz Warne. Unge Toby Hounsham ny keyboardist efter Dave Greenfields bortgång i maj 2020. Trummis är Jay Macauley.

Burnel, Macauley, Warne och Hounsham

De har unikt sound och en minst sagt grym låtskatt genom åren. Vi får de förväntade större hitsen plus en del bra från senaste albumet Dark Matters. Bra stämning bland de kanske 350 personerna på plats. Det blev ca 100 min med extranumren Go Buddy Go (den första låt de någonsin spelade in berättade Burnel från scen) och sist kom No More Heroes.

Som förband på denna European Tour har de engelska The Membranes. bildade i Blackpool1980 och med ende originalmedlemmen John Robb på bas och sång. De spelade 40 minuter och det var tämligen stökig rätt trist mer punkartad musik på hög volym.

Låtlista

 1. Toiler on the Sea
 2. (Get a) Grip (on Yourself)
 3. Duchess
 4. Something Better Change
 5. Nice ‘n’ Sleazy
 6. The Last Men on the Moon
 7. Skin Deep
 8. Don’t Bring Harry
 9. Water
 10. Always the Sun
 11. Golden Brown
 12. Sweden (All Quiet on the Eastern Front)
 13. Walk On By
 14. This Song
 15. Peaches
 16. Nuclear Device (The Wizard of Aus)
 17. White Stallion
 18. Relentless
 19. Hanging Around
 20. Tank
 21. Go Buddy Go
 22. No More Heroes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *