Riley Downing med band kom till Pusterviks matsal – Måndag 21 november 2022

Riley Downing kom denna måndagskväll 21 november upp till Pusterviks matsal. Det var hans första spelning i Sverige under eget namn då de tidigare varit med gruppen the Deslondes. Vi fick en sorts Outlaw-country där hans band spelade åt det rockiga hållet. De var Cotton Clifton från Nashville på gitarr. Josh Greco på bas och Drew Schrader på trummor. Båda dessa sedan tio år verksamma i Austin. Riley har flera musiker han spelar med men dessa tre är det oftast när han spelar i USA. Det märktes att de var samspelta,

Den nu 32-årige Riley är från landsorten i Missouri där han efter bl.a en tid i New Orleans med the Deslondes nu bor i Missouris största stad Kansas City. Han har en verkligt stark barytonröst och det var rakt av starka egna låtar ikväll. Jag tror vi fick fick höra alla från första soloalbum Start It Over från 2021. Dessutom sköna Less Honkin´ More Tonkin´ som the Deslondes spelade in på sitt debutalbum 2015.

Jag såg Riley även när han spelade här på samma scen både 2015 och 2017 med The Deslondes som han ännu parallellt spelar med i USA efter fyra års uppehåll. De har i år gett ut ett nytt album.

Det var kul att få prata med honom en liten stund innan och efter den en timme långa konserten. Jag visste att han var storsamlare av singelskivor och hade plockat med mig några svenskpressade 45or. Han blev riktigt rörd över gåvan och gav mig t.o.m en hyllning i introt till en av sina låtar från scen. Jag frågade honom bl.a om han hade någon särskild favorit som sångare. Svaret var lite överraskande Blaze Foley.

Gitarristen Cotton Clifton har ett eget band hemma i Nashville

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *