Widowspeak och Macie Stewart kom till Pusterviks matsal – Lördag 3 december 2022

New York-bandet Widowspeak drog en hyfsat stor publik på över 100 personer till Pusterviks matsal sent lördag 3 december. De hade spelat på samma scen en gång tidigare och det var exakt på dagen sju år sedan. Missade dem då tyvärr. De kom från en spelning i Malmö dagen innan och skulle nu till Oslo och Stockholm. Den här turnén kommer att ta dem till nio länder i Europa.

Egentlgen är Widowspeak bara en duo med Molly Hamilton sång/gitarr och Robert Earl Thomas gitarr, men de hade med sig tre musiker extra live. De har funnits i tolv år, skivdebuterade 2011 och kom i våras med sitt sjätte album The Jacket. Det var titellåten vi fick först. Drömsk musik som kan kallas indie-rock men med klara melodier. Mollys suggestiva släpiga röst fascinerade och Robert Earls gitarrspel var imponerande liksom de andra musikerna. För några liveklipp se mitt Instagram eller Facebook-konto.

Macie Stewart fick en halvtimme innan Widowspeak. Hon kom fram som en halvan av experimentella duon OHMME. Som soloartist är Chicago-baserade Macie aktuell med debutalbumet Mouth Full Of Glass. Hon spelade fiol på några låtar men på de flesta gitarr, Med lite förinspelade loopar till det. Macie hade en riktigt bra röst och behärskade sina instrument.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *