Martin Barre med Jethro Tull-låtar i Musikens Hus – Tisdag 6 december 2022

Martin Barre kom till Musikens Hus i Majorna den 6 december. Det blev en stor fest för diggare av progressive rock. Martin var gitarrist i Jethro Tull från deras andra album Stand Up 1969 fram till 2011. Hela 43 år var han trogen det bandet.

Denna turnén kallas Aqualung; The 50th Anniversary Tour. Albumet som är en av rockhistoriens mer ikoniska kom ut i april 1971. Den här konserten har skjutits upp två gånger. Så det var tur vi fick faktiskt i sista momangen fick höra detta innan Martin nu går vidare med annat Jethro Tull-material på kommande turné.

I Martins band finns sedan ett bra tag följande tre; Dan Crisp sång och gitarr, Alan Thomson bas och Darby Todd på trummor. Crisp hade en perfekt röst för den här musiken och var en bra gitarrist. Han fyllde Ian Andersons roll med bravur och spelade t.o.m flöjt om än bara kort på en enda låt.

Vi fick två set om 55 min resp 60 min,.Diverse Jethro Tull-låtar i första halvan. Se låtlista nedan (låt ett från debutalbumet där Mick Abrahams var gitarrist, låt två från andra albumet och låt tre från tredje). Den enda som inte kom ur Jethro Tull-skivor var lugna The Blues.

Andra set hela Aqualung plus hitlåten Teacher som extranummer. De flesta i nya arrangemang och det är verkligen starkt material. På ett antal låtar i mitten också akustiska gitarrer för Dan och Martin. Den senare spelade annars på en elgitarr av märket PRS.

Martin Barre är nyligen 76 år fyllda, vital värre och gav strålande prov på sitt flyhänta gitarrspel ikväll. Härlig konsert för en begeistrad publik på kanske dryga 200 personer. Det kan också konstateras att Musikens Hus stora scen är ett av de allra främsta spelställena i Göteborg. Hög scen och alltid bra ljud för särskilt rockmusik. För några videoklipp se mina Instagram- och Facebookkonton.

Låtlista

 1. Hunting Girl
 2. A New Day Yesterday
 3. My Sunday Feeling
 4. Sweet Dream
 5. The Blues
 6. Heavy Horse
 7. Minstrel in the Gallery
 8. Fallen on Hard Times
 9. Thick as a Brick
 10. Aqualung
 11. Cross-Eyed Mary
 12. Slipstream
 13. Wond’ring Aloud
 14. Cheap Day Return
 15. Life Is a Long Song
 16. Mother Goose
 17. Up to Me
 18. My God
 19. Hymn 43
 20. Wind-Up
 21. Locomotive Breath
 22. Teacher

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *