Savoy Browns grundare och gitarrist Kim Simmonds död – Tisdag 13 december 2022

Kim Simmonds avliden tisdag 15 december. Han föddes 5 december 1947 i Newbridge, Monmouthshire, Wales, och blev 75 år gammal. Han var en av grundarna av bandet Savoy Brown och var sedan tidigt 70-tal bandets ende originalmedlem kvar vid sin död. Sedan 30 år tillbaka var han bosatt i Oswego County i delstaten New York.

De hette först Savoy Brown Blues Band när de bildades vintern 1965/1966 i stadsdelen Battersea i sydvästra London. Men redan efter en singel kortade de namnet. Debutalbumet Shake Down kom 1967 på Decca. Med Mike Vernon som producent och Gus Dudgeon som ljudtekniker.

Savoy Brown var ett populärt live- och albumband framförallt i USA åren 1969-ca.1975. Framme vid december 1970 hade dock alla tre övriga medlemmarna lämnat gruppen för att bilda Foghat. Simmonds har därefter drivit bandet vidare genom decennierna och har varit väldigt flitigt ute på turneér och med skivor. Sammantaget hela 41 album finns ute.

Gruppen gav ut skivor ända fram till 2020 då de kom med två album; studioskivan Ain’t Done Yet  och Taking the Blues Back Home: Live in America.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *