Terry Hall från the Specials och Fun Boy Three död – Måndag 19 december 2022

Sångaren och låtskrivaren Terry Hall avliden den 19 december. Han föddes 19 mars 1959 i Coventry. Det var i hemstaden han kom att bli huvudsångaren i The Specials vilka slog igenom med singeln Gangsters och sitt första album på Two-Tone Records 1979. Deras skamusik rönte stora framgångar. De fick sex Top 10 hits i England under Halls tid och bl.a blev låten Ghost Town från 1981 listetta och senare invald i Rock´n Roll Hall Of Fame. Han skrev också tillsammans med Jane Wiedlin the Go-Go´s USA Top 20-hit Our Lips Are Sealed från 1981.

Från 1981 bröt sig Hall, Neville Staple och Lynval Golding ut ur Specials och bildade Fun Boy Three vilka fick sex Top 20-hits, bl.a med första singeln på bild nedan.

Åren 1984-1987 hade Terry Hall gruppen The Colourfield. Han gav därefter ut några soloalbum, samarbetade med Dave Stewart (ett album i gruppen Vegas 1992) och sjöng även en period med The Lightning Seeds. Från 2008 var The Specials återbildade med Hall som sångare och turnerade över hela världen. När de gav ut albumet Encore 2019 var det deras första album på 38 år. Det följdes av deras senaste album Protest Songs 2021.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *