Pat Benatar 70 år idag – Tisdag 10 januari 2023

Amerikanska sångerskan och låtskrivaren Pat Benatar föddes den 10 januari 1953. Föräldrarna var från Polen och hennes födelsenamn är Patricia Mae Andrzejewsk. Pat föddes i Greenpoint, Brooklyn men växte upp i Lindenhurst, Long Island.

Hon har vunnit fyra Grammy Awards och valdes 2022 in i Rock and roll Hall of Fame. Även maken sedan 1982 Neil Giraldo, gitarrist och låtskrivare i hennes band, valdes in. Här gör de hennes första hitsingel Heartbreaker på en gala ifjol.

Pat albumdebuterade 1979 med In The Heat Of The Night. Hennes bästa säljare var albumen Crimes of Passion (1980), Precious Time (1981) och Get Nervous (1982). Hon blev skivbolaget Chrysalis trogen fram till 1993 års album Gravtiy´s Rainbow.

Precious Time blev listetta på albumlistan i USA 1981

Pat fick in 17 singlar på Hot 100 under sin tid på Chrysalis. Hitslåtar finns här på två samlingsalbum.

Pat sålde en hel del skivor även i Sverige där åtta av hennes LP kom in på Topplistan. Hon kom till Kåren i Stockholm i november 1980 på konsert och kunde vid sitt andra besök i Sverige ses i SVT-programmet Casablanca i februari 1983.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *