Vivian Buczek kom med ett fantastiskt fint band till Valand – Onsdag 18 januari 2023

Första jazzkonserten för i år blev på Valand. Malmöbaserade Vivian Buczek med sitt excellenta band. Här fanns som vanligt Martin Sjöstedt med på piano och han är också arrangör på alla låtar. Dansk rytmsektion med Jesper Bodilsen på bas och Morten Lund på trummor. Samt ikväll extra krydda med meriterade saxofonisten Karl-Martin Almqvist. Här kan vi tala om ett stjärnspäckat band som förstås borde lockat fler än de kanske dryga 40 personer som var inne i lokalen.

Öppningen var Stevie Wonders Visions, de övriga före paus fina versioner av amerikanska standards. Efter paus även två egenkomponerade där nyskrivna Better Days Ahead var en medryckande låt som står sig bra även jämfört med alla de klassiker vi fick annars.

Det var under kvällen två låtar från Monica Zetterlunds repertoar. Extra fint tycker jag det blev i balladerna Who Are You ? (där Vivian påminde oss om den engelska sångerskan Norma Winstones förträfflighet) och extranumret Misty. Sju av låtarna finns på Vivians senaste album Roots (2022). Tre var tagna från albumet innan Ella Lives (2017).

Det var tredje gången jag hörde Vivian live och hon blir bara bättre och bättre. Imponerande bredd i hennes sång, hon behärskar det mesta inom jazz från scatsång till ballader. Vivian borde vara betydligt mer känd.

Låtlista

Visions

Yesterdays

Prelude To A kiss

East Of The Sun (And West Of The Moon)

Waltz For Debby/Monicas Vals

Devil May Care

—————————————–

Fly Away

I Morron

Better Days Ahead

Who Are You?

The Jody Grind

Misty

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *