Excellent jazztrio med Larry Goldings, Peter Bernstein och Bill Stewart kom till Valand – Tisdag 14 februari 2023

Fint jazzbesök från USA på Valand denna tisdagskväll 14 februari. Trion Larry Goldings på hammondorgel, Peter Bernstein på elgitarr och Bill Stewart på trummor. Alla runt 55 år med meriter från många år och konstellationer. Som trio har de spelat ihop i 30 år av och till. Senast i Göteborg spelade de på Nefertiti 2018,

Nu var det första spelningen på en tre veckors turné. Två set om ca 50 min plus 60 min. En del egna men också låtar av Wayne Shorter, Randy Weston m. fl som en hyllning till Burt Bacharach med dennes This Guys In Love With You.

Det var skönt groove med Goldings B3-hammondsound, Bernsteins lyriska och flyhänta gitarrspel och Stewarts svängiga trumspel. De var fantastiskt samspelta. Helt fullt med dryga 200 personer inne i lokalen.

.

Låtlista

Simple As That (Peter Bernstein)

Mr. Meagles (Larry Goldings)

United ( Wayne Shorter)

Don´t Blame Me (Marc Ribot)

Don´t Ever Call Me Again (Bill Stewart)


The Pivot (Peter Bernstein)

Libra (Gary Bartz)

This Guy´s In Love With You (Burt Bacharach)

Berkshire Blues (Randy Weston)

Will You Still Be Mine

Extranummer var en bluesig låt skriven av Peter Bernstein

Till sist tre närbilder tagna av Leif Erichson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *