Per Persson med 60 års-konsert på Cirkus idag – Onsdag 8 mars 2023

Låtskrivaren och artisten Per Persson fyller 60 år den 22 mars. Mest känd för gruppen Perssons Pack men han har en 40-årig karriär bakom sig. Han firas redan nu den 8 mars med en konsert på Cirkus i Stockholm med gäster som Lars Winnerbäck, Annika Norlin, Staffan Hellstrand, Anna Stadling, Love Antell, Jakob Hellman och Tomas Andersson Wij. Konserten är slutsåld sedan länge men kan ses via livestream i sin helhet.

Per Persson växte upp i Alfta, Hälsingland, en liten ort med drygt två tusen invånare som också har fostrat Ulf Stureson. Per blev först skivgrupp var cowboypunkbandet Dead Scouts och han fortsatte i Traste Lindéns Kvintett men det är med egna Perssons Pack har sedan länge skrivit in sig i den svenska musikhistorien. Med album som Kärlek & dynamit (1989), Äkta hjärtan (1991), Svenska hjärtan (1992) och det hittills senaste Öster om Heden (2009) har de spelat sig till en hängiven publik.

De senaste decennierna har det blivit glesare mellan skivorna men Per Persson gör fortfarande över 80 spelningar per år. Han bor sedan länge i Bollnäs. Nedan en samlings-cd med deras främsta låtar där de flesta är skrivna av Persson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *