Samantha Fish och Jesse Dayton kom till Valand – Lördag 18 mars 2023

Amerikanskt finbesök med sina första Göteborgsspelningar, Jesse Dayton och Samantha Fish. Med meriterade Brady Blade på trummor, Ron Johnson på bas och Mickey ? på keyboards. Helt fullt på Valand med över 450 personer inne denna lördag 18 mars.

Samantha och Jesse är ute på vad de kallar Death Wish-tour, döpt efter en gemensam skiva de gett ut. De har ju annars bägge haft helt egna karriärer. Samantha från Kansas City började på allvar 2009 och har varit mest aktiv i blueskretsar men har nog mer en rockpublik idag. Duktig gitarrist sångare och låtskrivare.

Jesse Dayton är från Beaumont,Texas ursprungligen men bor i Austin sedan länge. Han gav ut sitt första album 1995. Han blev annars på den tiden känd för att ha spelat med flera storheter inom countrymusiken, som Waylon Jennings och Johnny Cash. Under de senaste decennierna har han gett ut en rad album i rockabilly- och rockstil samt gjort musik till flera framgångsrika zombie-långfilmer.

Det var en rivstart med en tuff Brand New Cadillac följt av nya Death Wish. Här var det en rockmusik på gång kunde man märka, men att det inte skulle bli någon bluesmusik alls var oväntat. Och trist för även om det var skön stämning och att jag gillade deras attityd och stil i och för sig så blev till slut i längden en besvikelse med för hög volym på bas och trummor. För stökigt och för lite nyanser. För ett riktigt högt betyg, men delar av den här kvällen är ändå minnesvärd.

Två akustiska låtar de gjorde utan band efter 40 minuter lättade upp. Först Baby´s Long Gone följd av Townes van Zandts I´ll Be Here In The Morning. Den senare satte Samantha verkligt bra.

Jesse var inte förband utan var inne hela tiden. Riktigt skicklig gitarrist. Samantha också bra gitarrist, hon gick mellan elgitarr, akustisk gitarr och en liten cigarrlådegitarr. Men hennes röst och i viss mån även gitarrspel dränktes ofta i den dåliga ljudmixen. Synd för det kunde blivit så mycket bättre.

Konserten klockade in på 90 minuter med två extranummer. De senare var bland det bästa. Jesses singer/songwriter-låt You Know My Heart finfin. Att nämna extra var en lång version av I Put A Spell On You från Samantha. Hela setlistan här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *