Mathias Eick Quartet kom till Kungsbacka Teater – Söndag 19 mars 2023

Norskt jazzbesök i fina Kungsbacka Teater denna söndag 19 mars. 43-årige trumpetaren Mathias Eick har skivkontrakt med tyska ECM sedan 2008. Nyligen kom hans femte album på denna prestigefylld skivetikett.

I bandet ikväll fanns Andreas Ulvo på piano, Torstein Lofthus på trummor, Audun Erlien på elbas och Håkon Aase på fiol. Den senare framträdande på många av låtarna vilket gav en nordisk folkmusikton i den annars jazziga musiken. Mathias Eick hade själv en fin ton i sin trumpet och spelade dessutom vid flera tillfällen på en liten Casio-synt.

Det var jazz med rätt bra tryck under låtar som suggestiva Hearing och Oslo. De flesta var från senaste albumet When We Leave men också flera från näst senaste albumet Ravensburg från 2018.

Låtlista

Family

Loving

Caring

Hearing

Turning

Flying

Scala

Oslo

Children

Ravensburg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *