Martha Wainwright kom till Pustervik – Tisdag 28 mars 2023

Martha Wainwright från Montreal på Pusterviks stora scen med keyboardist vid namn Edwin ikväll den 28 mars. Född 1976 slog hon igenom med ett självbetitlat och även egenproducerat album 2005 och hon har spelat i Sverige ganska flitigt genom åren. Men detta var hennes blott andra göteborgsbesök. Förra gången var 2013 uppe på Götaplatsen under Kulturkalaset.

Martha har stark scennärvaro från start och rösten har hon . Även bra gitarrist. Hon började med titellåten ur nya albumet Love Will be Reborn följt av en av hennes äldre, den fina Factory. Efter sex låtar tog hon fram sin självbiografi och läste lite ur den . I samband med detta gjorde hon brodern Rufus låt Dinner At Eight solo och nu kom även mamman Kate McGarrigles Go,Leave.

Verkligen kul se henne på klubb, hon gör sig extra bra live. Intensiv artist på gott humör. Bra singer/songwriter-konsert Någon gång tyckte jag hennes texter dränktes av keyboardisten och en trummaskin fanns på några låtar men annars bra. Tom Waits-låten Take It With Me var fin mot slutet. Men hon har annars bra egna låtar. Två extranummer. Först Body And Soul och sist solo hennes mest kända Bl**dy F*cking *ssh*le, låten om pappa Loudon Wainwright III. Fantastiskt stark låt.

Hon tog sig god tid vid merch-bordet efteråt. Synd att hennes bok hade sålt slut vid konserterna i Malmö dagarna innan.

Bra singer/songwriter-konsert på 95 minuter inför ca. 300 personer. Före henne spelade kanadensiska singer/songwritern Amelie Beyries i 25 minuter. Först några på gitarr och sen två vid piano. Tyvärr slätstruket och inget som fastnade alls för min del.

Tom Waits-låten hade hon text med sig till

Låtlista som dock inte är helt korrekt ev. Men hon gjorde flera som inte var med i Malmö bl. a Around the Bend och den allra sista.

 1. Love Will Be Reborn
 2. Factory
 3. Hole in My Heart
 4. Year of the Dragon
 5. Bleeding All Over You
 6. Getting Older
 7. Dinner at Eight
 8. Go, Leave
 9. When the Day Is Short
 10. Hearts Club Band ?
 11. Report Card
 12. Around The Bend
 13. Take It With Me
 14. Body and Soul
 15. Bl**dy F*cking *ssh*le

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *