Texasbandet Mike And The Moonpies kom till Pustervik – Torsdag 13 april 2023

Rock och Honky Tonk från Austin, Texas uppe i Pusterviks matsal med Mike and the Moonpies den här torsdagskvällen 13 april. Sångaren och gitarristen Mike Harmeier bildade bandet redan 2007. Ikväll har han med sig Catlin Rutherford (gitarr), Zach Moulton (pedal steel), Omar Oyoque (bas) och Taylor Englert (trummor). Den senare lite yngre, ny i bandet och ännu inte med på deras skivor medan de övriga spelat ihop länge på klubbar och barer i främst Texas.

Det här är ett band som nu fått ihop hela åtta studioalbum med mestadels eget material. Det senaste One To Grow On kom 2021. Ett undantag är 2020 års Touch of You: The Lost Songs of Gary Stewart där de gör nio outgivna låtar skrivna av deras honkytonk-favorit Gary Stewart.

Gruppen gör ca. 250 spelningar per år och som det typiska barband de är sattes full fart från start. Bra mycket mer rock än på skivorna. Tyvärr var det för hög volym och det var väldigt svårt att höra några texter. För hårt trummande var det också och man kände sig efter ett tag lite överkörd.

En halvtimma in kom deras cover av Fastballs hit The Way. Efter den blev det bättre ljudbild och texterna hördes bra liksom att Pedal steel kom fram bättre. Det blev också några fler låtar i honky tonk-stil mot slutet.

De kom nu också med en cover av Midnight Rider och det blev allt bättre. Mike Harmeier är en stark sångare och profil. En stor publik på långt över 200 personer fick höra ett tight band i 90 minuter. Se deras egna setlist i slutet av inlägget, som dock inte helt stämmer då t.ex nämnda Allman Brothers Band-låten inte står med.

.

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *