Judith Hill med funkrock i världsklass på Pustervik – Onsdag 19 april 2023

Funkrock med Judith Hill från Los Angeles på Pusterviks stora scen onsdagen 19 april. Med mamman på synt/piano/orgel och pappan på bas. Bägge föräldrarna Michiko och Robert “Pee Wee” Hill rasande skickliga. Plus en svängig trummis i form av John Staten.

Judith blev känd efter dokumentären 20 feet from stardom som blev Oscarsbelönad 2014. Det ledde bl.a till att Prince tog kontakt med henne. Hon fick jobba med honom i två år och han producerade hennes debutalbum Back In Time 2015. Sedan dess har den nu 38-åriga Judith varit främst flitig som liveartist och bara gett ut tre album med det senaste från 2021.

Jag såg Judith med sitt band på Nefertiti 2019 och sedan dess har hon spelat på Stockholm Jazz Festival 2022. Jag var imponerad senast och än mer nu när det blev mer tryck med större scen och ljudanläggning. Enormt stark röst som hon kan variera suveränt men ikväll glänste hon nog allra mest i sitt fullständigt glimrande gitarrspel som hon varvade med enstaka låtar på keyboard.

En rejält svängig funkkonsert med väldigt samspelt band där plötsligen 1 timma 45 min gått. Bland låtar att nämna är Jammin´ At The Basement, Turn On, Irreplaceable Love och We Are One Sista innan extranummer en blues och de avslutade med fina Gypsy Lover. Under kvällen många låtar från hennes senaste album Baby, I´m Hollywood men live med mer hårdför funk och soul. Sedan kan man förstås även höra att hon har en bakgrund inom gospelmusiken med de röstresurser som krävs där. Lite svårt höra texterna kan sägas men som helhet var det här något alldeles extra.

Inte många i publik, kanske 200. Vilket är konstigt då detta var enda Sverigespelningen på hennes långa Europaturné.

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *