Joe Bonamassa med tung rockblues i Partille Arena – Tisdag 25 april 2023

Joe Bonamassa kom till Partille Arena 25 april. Första konserten i Göteborgsområdet sedan september 2018. Med 75-årige veteranen Reese Wynans på keyboards, mycket meriterade Josh Smith på gitarr, Calvin Turner på bas, Lamar Carter på trummor och två körsångerskor Jade McRae och Danielle De Andrea.

Den snart 46 årige Bonamassa är sedan länge hyllad som en de främsta gitarristerna inom rock och blues. Han är så oerhört driven och har förädlat sin stil genom åren. Han har gett ut 16 studioalbum sedan år 2000 (tre av dem med Beth Hart) och en rad livealbum, där det senaste från i år är Tales Of Time, inspelat i legendariska Red Rocks Amphitheater i Colorado. Samt skivor med grupperna Black Country Communion och Rock Candy Funk Party.

Joe är uppväxt med bluesmusiken och den hördes förstås i botten på flera låtar, men det är ändå mer att betrakta som en rockkonsert vi får. Första rena blueslåten var Double Trouble (känd från Otis Rush) och den kom efter 50 minuter. Bra tändning blev det på den tuffa covern av ZZ Tops Just Got Paid sist i ordinarie set. Allra bäst tyckte jag nog annars det blev i extranumret Sloe Gin.

Lustigt nog är inga av dessa tre uppräknad låtarna ovan skrivna av honom själv. Sloe Gin skrevs av Bob Ezrin och Michael Kamen och kom först på skiva med Tim Curry 1978. De övriga ikväll var i de allra flesta fall egna låtar.

En uppvisning i briljant gitarrspel var det vilket fall och då även förstås av Josh Smith. Notera de många olika gitarrtyperna Joe har på mina bilder. Sedan är även keyboardisten Reese Wynans viktig för det fylliga soundet och han fick flera solon. Basist och trummis nya sedan senast och de var supertighta. Det blev drygt två timmars konsert med kanske uppåt 2 500 personer inne. Enbart sittande publik. Detta var den andra av endast två Sverigespelningar på denna turné. Dagen innan hade de spelat i Avicii Arena.

Låtlista

 1. Evil Mama
 2. Dust Bowl
 3. Love Ain’t a Love Song
 4. Self-Inflicted Wounds
 5. Just ‘Cos You Can Don’t Mean You Should
 6. I Want to Shout About It
 7. Double Trouble
 8. I Didn’t Think She Would Do It
 9. A Conversation With Alice
 10. The Heart That Never Waits
 11. Lonely Boy
 12. Just Got Paid
 13. Sloe Gin

Joe Bonamassa bor numera i Nashville liksom även Reese Wynans.

2 kommentarer Lägg till din
  1. Hi Ernie. Still playing live I gather And I guess that you have played a lot with Reese Wynans/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *