Built To Spill kom till Pustervik – Onsdag 21 juni 2023

Amerikanska Built To Spill kom till Pusterviks stora scen 21 juni. Senaste och vad jag vet första gången de spelat i Göteborg var på samma scen 2013.

Gruppen bildades 1992 i Boise, Idaho av gitarristen/sångaren och låtskrivaren Doug Martsch (född 1969) och blev direkt ett aktat namn inom indie-rocken med album som There’s Nothing Wrong With Love (1994), Perfect From Now On (1996) och Keep It Like A Secret (1998). De två senare på Warner Bros.-etiketten. Deras nu aktuella album från 2022 When The Wind Forgets Your Name är utgivet på skivbolaget Sub Pop.

Ikväll kom Doug med två tjejer på bas resp trummor i den här nya sättningen han haft sedan 2020. Melanie Radford på bas och Teresa Esguerra som trummis. Melanie hade tidigare spelat i ett band från Boise vid namn Marshall Poole. Hon fick även sjunga lead i en låt. Se låtlista nedan.

Det var tung alternativ rock med melodi. Lite av Neil Young-sound med Doug som grymt skicklig gitarrist. En powertrio detta. Blev lite väl hög volym och rundgång mot slutet. Det var också svårt att höra texterna.

En publik på ca. 400 personer med en konsert på 1 timma 45 min.

Låtlista Built To Spill

 1. I Would Hurt A Fly
 2. Fool’s Gold
 3. Distopian Dream Girl
 4. Some Other Song
 5. Conventional Wisdom
 6. Mess With Time
 7. Gonna Lose
 8. The Mountain (Melanie Radford sång)
 9. Strange
 10. Hindsight
 11. Virginia Reel Around The Fountain
 12. Stab
 13. Reasons
 14. Big Dipper
 15. Randy Described Eternity
 16. Stop The Show

Före dem fick vi 45 min med brasilianska rockbandet Oruâ. Även de med en kvinnlig trummis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *