Generation Sex med Billy Idol på Lisebergs stora scen – Torsdag 29 juni 2023

Generation Sex med Billy Idol, Tony James, Steve Jones och Paul Cook på Lisebergs stora scen torsdagskväll 29 juni. Billy och Tony från Generation X och Steve och Paul från Sex Pistols och den här konstellationen ger oss ett punkrockmöte där de gruppernas låtar varvas. Dessa låtar kom för över 40 år sedan så visst var det nostalgi ikväll.

Första låtar var Pretty Vacant och Ready Steady Go. Bäst respons ikväll på Dancing With Myself och God Save the Queen. My Way och Steppin’ Stone andra höjdare liksom sista The Great Rock’ n Roll Swindle.

Alla låtar satt kanske inte helt för dem och Billys ljudmick var inte riktigt fixad förrän till låt sex. Men som helhet ändå härligt tryck i en timma 10 minuter. Fin punknostalgi för oss i en publik som uppgick till ca. 6000 personer.

Faktiskt allra första gången i Göteborg för Billy Idol som ju däremot varit i Sverige rätt ofta på bl.a Sweden Rock och Gröna Lund. Den nu 67-årige Billy var i fin form tycker jag. Paul Cook såg jag på Liseberg 2018 med sin grupp the Professionals och han är verkligen ännu en fantastisk trummis. Lite av motorn för hela det här projektet och kul se honom samspela med Steve Jones. Som helhet funkade just Pistols-låtarna bäst ikväll.

Detta var enda Sverigespelningen och den sjunde på deras turné som bl a tog dem till Glastonbury-festivalen 24 juni.

LÅTLISTA

 1. Pretty Vacant
 2. Ready Steady Go
 3. Wild Youth
 4. Bodies
 5. Untouchables
 6. Black Leather
 7. Kiss Me Deadly
 8. Dancing With Myself
 9. Silly Thing
 10. King Rocker
 11. God Save The Queen
 12. Your Generation
 13. My Way
 14. (I’m Not Your) Steppin´ Stone
 15. Problems
 16. The Great Rock’n’roll Swindle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *