Kassi Valazza med band kom till Göteborg och Hotel Eggers veranda – Onsdag 19 juli 2023

Kassi Valazza från Portland med band kom till Hotel Eggers vid Drottningtorget i Göteborg onsdag 19 juli. Det här var femte Sverige-spelningen på den här turné som startade i Malmö 10 juli och de hade även hunnit med en avstickare till Finland däremellan.

En intim spelning på hotellets veranda med plats för som nu ca. 75 personer i publik. Det fanns med möda plats för hennes fyra medmusiker, men de fick utrymme till slut och det blev en konsert att minnas. Stämningsfullt med massor av pärlor till låtar.

I bandet ikväll tre av de samma musikerna som på var med henne på konserterna i Sverige förra sommaren. De rutinerade Portland-musikerna Tobias Behringer (keyboard), Lewi Longmire (bas) och Ned Folkert (trummor), men nu med ny gitarrist i Nashville-baserade Adam Witkowski.

Kassi hade då bara albumet Dear Dad Days från 2019 ute men så i år kom uppföljaren Knows Nothing. Vi fick de flesta av dessa nya låtar under spelningen.

Kassi skriver alla sina låtar som allt som oftast har reflekterande melankoliska texter. Det är Americana men särskilt under andra set drog bandet iväg i längre lätt psykedelisk rockstil. Hon har en väldigt klar och fin röst. När de gjorde cover av Matty Groves kände man att hon kan liknas vid den legendariska Sandy Denny som vi minns från gruppen Fairport Conventions insplening 1969.

Vi fick även två andra covers där första set avslutades med en låt ur Neil Youngs Harvest Moon-album; One Of These Days, De öppnade andra set med Light Green Fellow skriven av Portland-baserade folksångaren Michael Hurley.

Låtlista

Room In The City

Corners

Rapture

Johnny Dear

Little Flowers

Song For A Season

Smile

One Of These Days


Light Green Fellow

Welcome Song

Long Way From Home

Verde River

Matty Groves

Early Morning Rising

A Fine Colour

Chino

Little Dove

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *