Mick Jagger 80 år idag – Onsdag 26 juli 2023

Mick Jagger föddes den 26 juli 1943 i Dartford, Kent. Med The Rolling Stones och diverse soloprojekt är han en av rockmusikens mest profilerade artister. Sedan han adlades 2003 kan han tituleras Sir.

Jagger var med att starta The Rolling Stones tillsammans med Keith Richards, Brian Jones och Charlie Watts i London i början av 1960-talet . Tillsammans med Keith Richards kom han efterhand att skriva de flesta av Stones låtar.

The Rolling Stones framgångar är så omfattande och kända att jag inte behöver gå in på dem här. .Gruppen valdes in i Rock and Roll Hall of Fame 1989 och Mick valdes in i Songwriters Hall of Fame 1993.

Jagger har släppt fyra soloalbum. Det första She´s The Boss kom 1985. Det senaste Goddess In The Doorway kom 2001. Nedan en samlings-cd ur dem utgiven 2007.

Som skådespelare var han särskilt uppmärksammad för filmerna Performance och Ned Kelly (båda 1970). Han har även varit producent för flera tv-serier bl.a Vinyl (2016) där sonen James Jagger hade en stor roll. Denne är ett av Micks åtta barn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *