Way Out West med Billy Strings, TSOOL och Christine and the Queens – Fredag 11 augusti 2023

Jag började redan på seneftermiddagen på Way Out West i Slottsskogen denna 11 augusti med Billy Strings och hans skickliga band med modern bluegrass. Den 30-årige Billy är uppväxt i Michigan men bor i Nashville numera. Han har en minst sagt stökig historia bakom sig men har nu en glimrande karriär. Han är på gitarr/sång och har med sig fyra musiker; Alex Hargreaves på fiddle, Billy Falling på banjo, Jarrod Walker på mandolin och Royal Masat på ståbas.

Stort jubel inne i Linnetältet över denna uppvisning i 50 minuter. Många instrumentala partier flöt fram helt underbart. Billy sjöng på de flesta och var verkligen en något så otroligt driven gitarrist. Akustiska gitarrer som han dock el-förstärkte flitigt med pedaler. Bandet var extremt samspelta. Det var samma band han hade när han gjorde sin första Sverigespelning i lilla Slaktkyrkan i Stockholm 1 december ifjol. Denna ikväll var enda i Sverige i år.

Billy har nu gett ut tre album sedan 2017. De två senaste på Rounder Records. För det andra Home från 2019 vann han en Grammy. Countrymusikens nya stjärnskott fick många nya fans efter den här spelningen.

Bland låtar fanns Turmoil & Tinfoil, Heartbeat of America, In The Morning Light och Hide and Seek samt cover av Bill Monroes klassiker Uncle Pen och som öppning Freeborn Man. Den senare skriven av Keith Allison och Mark Lindsay på 60-talet och inspelad av många, bl.a Jerry Reed.

The Soundtrack Of Our Lives gjorde comeback i år efter att varit upplösta i hela elva år. Med tanke på detta inom rockmusiken väldigt långa uppehåll får man imponeras av deras spelning. De har en stark låtkatalog och vi fick alla de bästa av dessa under 75 minuter.

Låtlista

 1. Mantra Slider
 2. Firmament Vacation
 3. Galaxy Gramophone
 4. Grand Canaria
 5. Bigtime
 6. Instant Repeater ’99
 7. Second Life Replay
 8. Sister Surround
 9. 21st Century Rip Off
 10. Broken Imaginary Time
 11. Confrontation Camp
 12. Nevermore
 13. The Passover

Innan dem såg jag också franska Christine and the Queens. Ett band som skivdebuterade 2014 och grundades i Nantes av Héloïse Adélaïde Letissier. Född som man 1988 är hen nu pansexuell och går under namnet Christine.

En teatral rockkonsert där Christine verkligen låg på hårt. Större delen med bar överkropp där dock bröstvårtorna var tejpade. Alla texter på engelska och det var en sorts indierock med textteman som väl inte gick att förstå helt för oss på denna stora scen.

Låtlista

 1. Overture
 2. Tears Can Be So Soft
 3. Marvin descending
 4. Full of life
 5. Angels crying in my bed
 6. Track 10
 7. I met an angel
 8. True Love
 9. We have to be friends
 10. To Be Honest
 11. I feel like an angel
 12. Big eye

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *