Robert Plant 75 år idag – Söndag 20 augusti 2023

Robert Plant föddes den 20 august 1948 i West Bromwich, Staffordshire, England. Hans karriär är så välbekant att jag inte drar den helt här igen. Åren som sångare och låtskrivare i Led Zeppelin från starten 1968 fram till 1980 är rockhistoria.

Liksom hans fina solokarriär som är vital ännu. Som han visade på senaste albumet Raise The Roof från 2021, ett andra samarbete med Alison Krauss efter deras mästerverk Raising Sand från 2007. De två framträdde i Dalhalla i juli ifjol.

Robert har ett nytt band sedan 2019 vid namn Saving Grace vilka kommer att turnera i november i Storbritannien. Ännu ingen skiva ute men en lär vara inspelad.

Här är vad jag skrev när Robert förra året fick en helt egen tidning i serien The Ultimate Music Guide

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *