Caj Högberg avliden – Tisdag 29 augusti 2023

Musikern och låtskrivaren Caj Högberg föddes den 2 augusti 1949 i Nässjö och avled den 29 augusti i sin hemort Värmdö 74 år gammal. Han fanns med i många olika konstellationer under främst 1970 och 1980-talen som basist, kompositör och bakgrundssångare. Mest känt är han samarbeten med Jerry Williams & Roadwork och ABBA.

Han gjorde sin debut 1965 i Falköpingsbandet Long Johns vilka 1968 vann Sveriges Radios Popbandstävling. Så dags var de med vissa medlemsbyten att betrakta som ett Skövdeband.
Som pris fick de spela in singeln Sitting Here Baby/Don’t Want You No More på EMIs etikett Parlophone. På skiva och live spelade Caj även med Beatmakers 1973-1975.

Caj var med på ABBAs turnéer i Norden och Europa 1974-75, även på Top of the Pops 1976 samt var med på turnén i Nordamerika under september/oktober 1979. Han tog under de här åren många fotografier på ABBA och dessa finns numera samlade hos Rockshot Premium Archive.

Han var medlem i Jerry Williams & Roadwork 1977-81 och skrev här många låtar för gruppen som kom med fyra album de här åren. Mest kända låt från Caj är hiten I Can Jive skriven ihop med bandets gitarrist Dougie Lawton. Caj skrev även låten Diddle I som spelades in av Shakin´ Stevens och ett antal för Björn Skifs.

Högberg var också med i kören på många Melodifestivaler. Han sjöng med Carola när hon vann med Främling 1983 och bakom Herreys när de vann i Göteborg 1984 och sedan även tog hem Eurovision Song Contest i Luxembourg. Han var även trummis bakom Tomas Ledin på låten Just Nu som blev Right Now! när den tävlade i Eurovision Song Contest i nederländska The Hague 1980.

Bland övriga artister vars skivor han finns med på är Björn Skifs, Blomman, Marie Bergman och Liza Öhman.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *