Elvis Costello och Steve Nieve kom till Stora Teatern – Tisdag 12 september 2023

Finbesök på Stora Teatern i Göteborg denna 12 september. Det är sex och ett halvt år sedan Elvis Costello var här senast. Då liksom 2014 med solokonserter men nu med gamle kompanjonen Steve Nieve på piano, eller snarare flygel samt på några låtar keyboard. Nieve som nu spelat med Costello i runt 45 år, i hans första grupp The Attractions och senare med The Imposters.

Elvis var lite krasslig i rösten med förkylning men klarade ändå sig bra efterhand och fick till det bra i ballader som She, Shipbuilding och Toledo.

Blev prick två timmars konsert med låtar från skilda epoker. Tyvärr var det en handfull låtar som jag tycker han kunde valt bort. En tio minuter röjig Watching the detectives med samplade ljud var ändå rätt kul liksom en fem minuter lång Veronica. Mest jubel för de två avslutande What ’ s So Funny … och Alison. Fullsatt med 620 personer inne.

LÅTLISA

Jack Of All Parades

Shot With His Own Gun

The Long Honeymoon

Strict Time

Accidents Will Happen

Like Licorice On Your Tongue

Tart

Veronica

Toledo

Dio Come Ti Amo/Almost Blue

Watching The Detectives

A Face In The Crowd (EC på flygeln)

Blood & Hot Sauce (EC på flygel)

Big Stars Have Tumbled

I Still Have That Other Girl

She

The Whirlwind

When I Was Cruel No 2

(What´s So Funny ´Bout) Peace Love And Understanding

Alison

Elvis hade varit inne i musikaffären MUG innan och köpte där en gitarr, en Epiphone Electar som han sedan använde på konserten. Min vän Fredrik Stenberg var den som tog hand om den berömde kunden och tog bilden nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *