Kenny Jones 75 år idag – Lördag 16 september 2023

Den brittiske rocktrummisen Kenny Jones föddes den 16 september 1948 i Whitechapel, London. Han började i Small Faces och har därefter spelat med Faces och The Who.

Kenny var originalmedlem i Small Faces med Ronnie Lane, Steve Marriott och Jimmy Winston. Med Ian Mc Lagan som ersättare för den senare sent 1965 kom de att få stora skivframgångar fram till splittringen 1969.

När Marriott lämnade gruppen bildades 1969 istället Faces där Rod Stewart klev in som sångare och Ronnie Wood tillkom som gitarrist,.

Han blev kvar i Faces till de slutade 1975 och är med på deras fyra studioalbum, ett livalbum ohc flera hitsinglar. Under en period var de ett av rockmusikens allra bästa liveband.

Kenny kom från november 1978 att ersätta avlidne Keith Moon i The Who och blev kvar i gruppen fram till 1988. Han har därefter bl.a spelat in skivor med sina kortlivade grupper The Law och Jones Gang samt gästat många andra rockartister på skiva,

Kenny valdes in i Rock and Roll Hall of Fame 2012 som medlem i Small Faces/Faces. Han har periodvis stavat sitt förnamn Kenney vilket vi kan se bl.a när han 2018 kom ut med sina memoarer Let the Good Times Roll: My Life in Small Faces, Faces, and The Who.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *