A cappella-bandet Home Free drog fullsatt konserthus i Göteborg – Lördag 16 september 2023

Amerikanska kvintetten Home Free kom till ett fullsatt Konserthus lördagen 16 september. De kallar sig själva sitt lands enda country-a cappellagrupp. Det är nog att vidga begreppet countrymusik, men visst är många av låtarna tagna ur den musikstilen. Två av Johnny Cash mer kända låtar, en av John Denver mm, Se låtlista längst ned i inlägget.

De var fem vokalister; Austin Brown, Rob Lundquist, Adam Rupp, Adam Chance och Tim Foust, Den senare stod för trumljud på sin mikrofon men också looping, Han fick också tyvärr hålla på närmare en hel kvart ensam med en beatbox i andra delen. Musik i stil med Avicii var ju inte vad man väntat sig här.

De kom med sitt första album för ett större bolag 2014 och deras senaste So Long Dixie kom i november 2022. Deras album hamnar på countrylistorna, men de har framförallt en miljonpublik på You Tube. Samt att de turnerar ofta, de var just i Konserthuset i Göteborg även i februari 2020.

Det var även ett publikfrieri på bekostnad av låtar vilket drar ned betyget. För de var verkligt skickliga sångmässig, men det var ju alltså en på tok för kort show. Första delen var på 45 minuter och andra delen bara 40 minuter. Bäst var de i Sea Shanty-medleyt, mera sådant och det hade kunnat bli riktigt bra.

Låtlista

 1. Fishin’ in the Dark / Boondocks
 2. Elvira (Dallas Frazier cover)
 3. Stargazer Lillies
 4. Man of Constant Sorrow / Folsom Prison Blues
 5. Never Gonna Give You Up / Try Everything
 6. Some Girls Do (Sawyer Brown cover)
 7. Beatbox break
 8. So Long Dixie
 9. Take Me Home, Country Roads (John Denver cover )
 10. Ain’t Goin’ Down (‘Til the Sun Comes Up) (Garth Brooks cover)
 11. God Bless the USA (Lee Greenwood cover
 12. Sea Shanty Medley
 13. Ring Of Fire

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *