Public Image Ltd. kom till Pustervik – Måndag 9 oktober 2023

Public Image Ltd. med legenden John Lydon i spetsen kom till Pusterviks stora scen måndagen 9 oktober. Första gången de spelade i staden var det på Trädgårn 2011. Men gruppen startades redan 1978 direkt efter Sex Pistols upplösning. Johnny Rotten blev nu till John Lydon. Denna första sättning höll ihop med diverse medlemsbyten till 1992 och jag såg dem faktiskt på Gröna Lund 1987. Hela 36 år sedan!!

John är ikväll verkligen inte lika rörlig som den gången på 80-talet, men rösten är stark och energin finns ännu. Det är ett tight band bakom honom med ett väldigt fylligt rytmbaserat sound. Det lades efterhand på förinspelade ljudmattor under bandet vilket blev lite monotont.

På trummor Bruce Smith (ex. The Pop Group och The Slits), på gitarr Lu Edmonds (ex. The Damned) och på bas Scott Firth. Dessa har spelat med honom sedan 2009 och i Lu och Bruce fall under perioder även på 80-talet.

PiL som de oftast kallas kom i år ut med sitt första nya album på åtta år. Ur detta End Of The World kom öppningslåten samt låt 4 och 10 nedan i låtlistan. Överraskande få då albumet fått så bra recensioner. Låt två var 10 minuter långa Albatross från deras andra album Metal Box från 1979. Vi fick också annars förstås singellåtarna This Is Not A Love Song, Death Disco och Flowers Of Romance.

De hade kört cirka 70 minuter när de gick ut, men kom in för tre extranummer. Här kom första singelhiten Public Image och den helt magnifika Rise allra sist. Det var det bästa under kvällen. Vi var säkert uppemot 800 inne ikväll.

LÅTLISTA

 1. Penge
 2. Albatross
 3. Being Stupid Again
 4. This Is Not A Love Song
 5. Poptones
 6. Death Disco
 7. The Room I Am In
 8. Flowers Of Romance
 9. Memories
 10. Car Chase
 11. The Body
 12. Warrior
 13. Shoom
 14. Public Image
 15. Open Up (Leftfield-cover)
 16. Rise

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *