The Winery Dogs med intensiv rockkonsert på Trädgårn – Lördag 14 oktober 2023

The Winery Dogs kom till Trädgårn lördagen den 14 oktober. Hårdare rock med drag av proggrock från en supergrupp med trion Richie Kotzen sång/gitarr, Billy Sheehan bas och Mike Portnoy på trummor.

Billy Sheehan var en av originalmedlemmarna i Los Angeles-bandet Mr.Big där även Richi spelade åren 1997-2002 efter sin tid i Poison. Mike Portnoy var under många decennier en av de drivande i Dream Theater och jag hade hört honom en gång även i Neal Morse Band här i Göteborg

The Winery Dogs bildades 2012 och skivdebuterade 2013 med et självbetitlat album. De kom med uppföljaren Hot Streak 2015 och i år kom så albumet III.

Det var en konsert med maffigt sound där det lät som det var två gitarrister. Richi Kotchen imponerade – inga långa solon utan med ett mer rakt sound från sin Fender Telecaster – och var stark och tydlig även som sångare. Billy Sheehan är en av de mest respekterade basisterna i rockvärlden och han visade upp sig rejält i ett drygt fyra minuter långt solo efter låten The Other Side. Mike Portnoy är likväl han en av rockens mest framträdande med en särdeles stark stil. Nu i den här trion med betydligt mer raka rocklåtar än repertoaren i proggmetalbandet Dream Theater.

Vi fick låtar från alla albumen där de två extranumren var från debuten. Här spelade Richi keyboards på Regret.

Den ganska precis 90 minuter långa konserten från The Winery Dogs föregicks av dryga 30 minuter från svenska The Quill. Det var melodiös hårdrock och var inte all tokigt med en stark sångare i Magnus Ekwall. Gruppen från Mönsterås har gett ut en rad album sedan 1995 och var säkra på scen.

Vi kan ha varit runt 600-700 personer inne och stämningen var på topp.

LÅTLISTA The Winery Dogs

 1. Gaslight
 2. Xanadu
 3. Captain Love
 4. Hot Streak
 5. Desire
 6. Time Machine
 7. Stars
 8. Damaged
 9. The Other Side
 10. The Red Wine
 11. I’m No Ange
 12. Oblivion
 13. Regret
 14. Elevate

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *