Augustifamiljen med Edda Magnason i Sven-Bertil Taube-hyllning på Stora Teatern – Söndag 15 oktober 2023

Augustifamiljen med Edda Magnason återkom till på Stora Teatern den 18 oktober med sitt program En hyllning till Sven-Bertil Taube. De drog fullt hus även i början av september i samma lokal och har däremellan spelat detta på andra scener i landet som t.ex Scalateatern i Stockholm.

Edda Magnason har samarbetat med detta band flera gånger förr, bl.a vid tre tillfällen i SVTs På Spåret under åren gruppen var husband där. Nu fick hon sjunga kanske ungefär hälften av alla låtarna, bl.a de två första Ett sista glas och De fattigas piano.

Kapellmästaren i bandet Stefan Sporsén skötte mellanpratorna och spelade som vanligt piano och trumpet och fanns med på bakgrundssång på många och sjöng själv Fritiof och Carmencita.

I bandet också ikväll Simon Ljungman på gitarr och bouzouki samt sång, bl.a inledde han andra delen med Inbjudan till Bohuslän och senare även Linnéa.

Daniel Gilbert spelade gitarr och fick också två solosånger, sist av dem Sjuttonde balladen.

I bandet finns också Björn Almgren (träblås och slagverk) och Jonas Gustafsson (bas) och för den här kvällen fanns rutinerade Bengt-Åke Nilsson på trummor.

De hade även förstärkts med Amelie Evmark på fiol och Lisa Långbacka på dragspel samt Henrik Wallgren med sång och recitativ. Den senare hade även varit iblandad i regin. Han sjöng Min älskling i första delen vilket fungerade okay, men hade drabbats av en heshet som gjorde att han inte kunde göra sig rättvisa alls under kvällen.

Bland Eddas många fina sånginsatser kan särskilt nämnas Nu har jag fått den jag vill ha och Fragancia.

Bland andra låtar i den här konserten som var på 45 + 50 minuter fanns Brevet, En valsmelodi, Änglamark, Vals i Valparaiso, Så länge skutan kan gå, Säg vad ni vill. och Snurra min jord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *