Robert Ellis i solokonsert på Pustervik – Tisdag 17 oktober 2023

Den nu 35-årige Robert Ellis från Texas kom till Pusterviks matsal den 17 oktober. Jag hade sett honom två gånger tidigare med band uppe på Oceanen 2016 och 2019. (Slå in hans namn i sökrutan här i bloggen och läs de recensionerna). Nu kom han ensam och med det starka låtmaterial han har blev det minnesvärt värre. En säker och stark liveartist.

Först kom fem låtar med gitarr där han visade upp ett varierat och intressant gitarrspel, sedan keyboard på fem nummer där han tog i lite extra på låtarna Fucking Crazy och Passive Aggressive, Han varvade sedan mellan instrumenten. Det blev förstås en rad av låtarna från årets album Yesterday´s News där särskilt låten till sonen Gene stod ut. En topp var annars bluegrass-färgade Sing Along. Samt den starkt rörande Father skriven som ett brev till sin frånvarande fader.

Robert har en väldigt stark närvaro och han nämnde även detta med att vara “inne i sin musik” i ett av sina många härliga mellansnack. Hans stora förebild är Randy Newman och det fanns i keyboard-låtarna många drag av dennes låtsnickeri. Egna låtar ikväll förutom I Must Be In A Good Place Now, skriven av Bobby Charles och som kom på dennes självbetitlade album från 1972 där han kompas av bl.a medlemmarna i The Band.

Det är starka melodier med bra texter Robert skrivit sedan han skivdebuterade med ett egenutgivet album 2009. De fyra albumen på New West Records 2011-2019 borde gett honom en större uppmärksamhet kan man tycka. Vi var kanske runt 75 personer i lokalen ikväll och jag tror alla blev imponerade av hans spelning under 90 minuter.

Detta var Roberts sista spelning på den här Europa-turnén. Han kom från konsert i Oslo och hade innan dess bl.a spelat på Nalen i Stockholm den12 oktober.

Före Robert fick vi höra amerikanske singer/songwritern Belayer i en dryg halvtimma.

LÅTLISTA Robert Ellis

On The Run

Elephant

Drivin´

Good Intentions

Gene

When You´re Away

Fucking Crazy

Passive Aggressive

I Must Be In A Good Place Now

California

Bottle Of Wine

Sing Along

Yesterday´s News

Father

Nobody Smokes Anymore

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *