Mother´s Finest kom åter till Pustervik – Måndag 6 november 2023

Mother’s Finest tillbaka med sin tuffa funkrock denna måndagskväll 6 november på samma scen som i augusti förra året. I bandet idag tre medlemmar som fanns med redan vid starten i början av 1970-talet.

Kärnan är sångerskan Joyce Kennedy, hennes man Glenn Murdock på sång och gitarristen Moses Mo (eg. Gary Moore). I bandet i övrigt Dion Derek Murdock (son till Joyce och Glenn) på trummor, John “Red Devil ” Hayes på gitarr och Juan Van Dunk på bas. Alla otroligt skickliga, till detta fanns även två bakgrundssångerskorna Carly Gibson och Sani Michelsen.

Bland topplåtar deras klassiker Can´t Fight The Feeling, Baby Love, Piece Of The Rock och Truth’ll Set You Free samt förstås covers som Burning Love (Elvislåten i tuff skrud) och magnifika Somebody To Love.

Glenn ” Doc” Murdock kom in på sång för några låtar efter 20 min med bl a Mickey’ s Monkey. Han kom in några gånger till men var inte lika stark scenartist som senast. Han har varit konvalescent i sju månader och nu gjort remarkabel comeback lagom till denna Europaturné.

Det är förstås Joyce (som kallas “Baby Jean”) karisma och röst som bär bandet och hon har en fenomenal energi och ett starkt utspel ännu vid 75 års ålder. Det blev en fartig proffsig konsert på 90 minuter med 350 personer inne i lokalen.

LÅTLISTA

 1. Funk A While
 2. Burning Love
 3. Truth’ll Set You Free
 4. Can’t Fight The Feeling
 5. Don’t Wanna Come Back
 6. Do Me Right
 7. Mickey’s Monkey
 8. gitarrsolo (Moses Mo)
 9. Thank You For The Love
 10. Somebody To Love
 11. Think About Me
 12. Give It Up
 13. Baby Love
 14. Piece of the Rock
 15. My Badd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *