Vieux Farka Touré imponerade stort på Pustervik – Måndag 20 november 2023

Vieux Farka Touré kom med två musiker till Pusterviks stora scen måndagen 20 november. Den nu 42-årige världsstjärnan från Mali är en gudabenådad gitarrist och sångare med egna låtar. Det var första gången live med mannen för min del. Tidigare Göteborgsbesök var 2013 då han spelade såväl på Nefertiti i januari som på Musikens Hus i november. Då i gruppen The Touré-Raichel Collective.

Det började lugnare med de tre första låtarna på akustisk gitarr, bas och kalebass. Sedan elgitarr och trummor på resten med ett väldigt tryck och sväng. Västafrikansk musik när den är som bäst. Bra medryckande sång men också långa sköna melodiösa instrumentalpartier. Ett samspelt band.

Vieux spelade helt utan plektrum. Inte för inte har han kallats Afrikas Jimi Hendrix. Som son till legenden All Farka Touré (1939-2006) för han verkligen faderns arv vidare,

En stark upplevelse på en timma 40 min inför kanske 250 personer. Se några filmklipp på mitt Instagram eller Facebook

Bandet tog sig god tid vid signeringsbordet efter konserten. Vieux var på strålande humör och tog tag i min telefon och tog en bild på oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *